.  Горещо лято се очертава за НАСА тази година –

...
.  Горещо лято се очертава за НАСА тази година –
Коментари Харесай

НАСА ще изстреля автоматична станция на мисия до Слънцето през това лято

.  Горещо лято се обрисува за НАСА тази година – в интервала сред 31-ви юли и 19-ти август организацията ще изстреля в космоса автоматизираната междупланетна станция “Паркър ”. За притежател ще бъде употребена ракетата “Делта 4 Хеви ” – втората най-мощна настояща ракета в света след “Фолкън Хеви ”. 

За разлика от други галактически апарати “Паркър ” няма да се насочи към някоя от планетите на Слънчевата система, а към самото Слънце.  Ако всичко мине наред, “Паркър ” ще се нарежда на към 6 милиона километра от неговата “повърхност ”. Макар че 6 милиона километра наподобяват на пръв взор да са доста огромно разстояние, когато приказваме за Слънцето, това е извънредно близо – за съпоставяне най-близко разположената до Слънцето планета Меркурий обикаля на разстояние сред 46 и 70 милиона километра от него. Никога до момента галактически уред не се е сближавал толкоз доста с нашата звезда! 

Конструкторите на “Паркър ” са измислили метод, съгласно който нежните принадлежности на автоматизираната станция ще устоят на колосалната радиация и топлота. Това ще бъде реализирано чрез щит, пълен 11.4 сантиметра и формиран от въглероден композит. 

Пътешествието на “Паркър ” към Слънцето ще включва общо седем облитания на планетата Венера. Първото посещаване на Венера ще е още на 28-ми септември тази година, второто – през декември 2019-та, третото – през юли 2020-та, четвъртото и петото – през февруари и октомври 2021-ва, шестото – през август 2023-та и последното седмо – през ноември 2024-та година. Първото огромно сплотяване на “Паркър ” със Слънцето е планувано за 19-ти декември 2024-та година.

Това е първата задача в историята на космонавтиката, която ще изследва непосредствено външната корона на нашата звезда. “Паркър ” е същинска изследователска задача, която се насочва в изцяло неразучени райони. Тя евентуално ще повдигне повече въпроси, в сравнение с ще даде отговори на към този момент заложени научни въпроси. 

Междувременно, до момента в който чакаме деня на изстрелването, вие имате неповторим късмет да изпратите своето име наоколо до Слънцето. За да го извършите, би трябвало да отидете на този уеб адрес:

http://parkersolarprobe.jhuapl.edu/The-Mission/Name-to-Sun/

Имената на всички хора, които попълнят този формуляр, ще бъдат записани на карта с памет и прикачени към борда на автоматизираната междупланетна станция. Но в случай че решите да го извършите, побързайте – поръчки се одобряват единствено до 27-ми април. След това НАСА ще би трябвало да се приготви за изстрелването. 

За повече информация: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР